zondag 18 november 2007

Weekend bij Rob en Margret

Zaterdagmorgen. Al vóór de afgesproken tijd beneden en op wacht gestaan, buiten. Moest wel gelijk aan Ma denken, daar die ook altijd lang van tevoren al naar beneden ging, zodat niemand te wachten had. Nu doe ik het zélf.
Ik stond al uit te kijken naar een blauwe auto maar ze kwamen te voet. Rob is een jonge vent nog, helemaal geen type voor een vrachtwagenchauffeur.
Wel gelijk vertrouwd. Raar is dat. Ze hadden hun auto, trouwens een metalic grijze, geparkeerd achter de Mariaschool, omdat ze eigenlijk verkeerd gereden waren.
In elk geval ging het voor de rest goed en kwamen we na een uurtje aan in Nieuwveen. Het is er waterachtig, daar. Veel meertjes en vijvers en sloten en zo. Wel mooi, heel landelijk.
Margret en Rob wonen in een leuke buurt, in een mooie moderne woning die wel wat wegheeft qua indeling van Ingrid's huis. Ze hebben dus een zwarte labrador, Megan, een teefje. En 3 jochies van bijna 6 ( volgende week ) Jarro, Gieltje van 8 en Martijn van 10. Jarro is een pittig jochie met een spits gezichtje, net als Ciske de Rat uit de eerste film. Giel is meer een Ciske de Rat ala de jonge Danny de Munk. En Martijn is een flinke knul voor zijn leeftijd en hij lijkt op zijn papa.
Het huis is wel vol leven en ze zijn "nadrukkelijk"aanwezig maar toch ook wel lief.
Engeltjes met een super B ervoor.
Ik slaap op zolder, Martijn's kamer, vol met dolfijntjes en orka's. Giel en Martijn slapen nu op 1 kamer, bij elkaar. Vanmiddag mee geweest naar de Sint Nicolaas kerk in Nieuwveen, want er moest, voor een goed doel, oud gereedschap worden ingezameld van 12 tot 2. Er ging nogal wat om. Het liep best goed. Ondertussen liep ik een beetje, onder leiding van Margret, door de kerk en heb foto's gemaakt en in de sacristie een kopje thee gedronken en een boekje gelezen over het vormsel dat vanavond zou worden toegediend. Vanavond eerst warm gegeten ( échte rodekool met zelfgemaakte appelmoes, heerlijk, en griesmeelpudding van Mona ) en daarna moesten de kinderen hun schoen zetten en een liedje zingen voor Sinterklaas, waar ik gelijk een foto van heb gemaakt. In die tussentijd kwam Gerard net binnen, want die zou ons naar Aarlanderveen brengen. Daar zou Martien zijn om de mis te doen. Hij had zich al uitgesproken dat hij het bijzonder leuk vond dat ik er was. Ik was best nerveus en keek eerst niet toen hij de kerk binnenkwam maar later wel en hij was net als Paul, glimlachte gelijk van oor tot oor. Hij haalde het aan in zijn beginwoordje, dat iemand helemaal uit Brabant naar hun parochie was gekomen om bij logees Nieuwveense lucht op te snuiven. Na de dienst gezellig met Betty, Gerard, Margret en Martien nog koffie gedronken in de sacristie. Later nog met Gerard naar huis, het werd half 1 voor we op bed lagen.

Zondag 18. De grote dag van de reünie. Omdat ik mijn geschenkjes voor Margret en Rob nog niet gegeven had en het in de tijd van Sinterklaas is, en ik om 5 uur strontwakker was heb ik een Sinterklaasbrief geschreven, zogenaamd, waarbij ik bepaalde zwakheidjes en deugden van de jongetjes opnoemde waarvan niemand wat kon weten, en ze waren zo stil en zaten met grote ogen te kijken. Maar Margret en Rob waren wel blij. Om half 12 eerst naar de kerk van Gerard, in Zevenhoven, om die te bezichtigen en in de stiltetuin ( een soort mini-arboretum) en de mini lourdesgrot
te zien. Foto's gemaakt want Geer , zodat hij genoemd wordt in de volksmond, wil altijd op de foto en zelf foto's maken. Na de "bezichtiging"nog even met hem naar huis, een soort museum van het rijke roomse leven, hij zou een goeie zijn voor het vroegere showroom, verzameld alles wat los en vast zit over Lourdes en kaarsen, kaarten, boekjes, pennen met opschrift, icoontjes etc. Dan naar de reünie. Hartelijk begroet met dikke kussen van Adrie ( de bloedneus ) Corry, Tante Gré, Bets, Wilco, Piet, Martien, Leen , Betty, en Henriette, Yvonne en Lie. Heel leuk allemaal. Heerlijk gekletst, herinnering opgehaald en tig foto's gekeken en besteld. Ze waren het er allemaal over eens dat ik een mooi boek had laten maken en dat ik de foto van Bernadette in haar kist en die van de Gekroonde Maagd op moest sturen naar de fotowedstrijd van volgend jaar, waarin je als hoofdprijs een week lang grátis naar Lourdes mag. Je mag maar 1 foto inzenden maar toen zei Martien dat ik dan desnoods maar op zijn naam en op naam van Gerard en van mezelf ook foto's in mocht sturen, dan had ik drie kansen.
Halverwege de middag, die zo om was, had ik als surprise voor Gerard en Martien
de fotovergrotingen gegeven, en vanmorgen heb ik er een versje op gemaakt en dat moesten ze dan eerst voorlezen. Ze waren er allebei erg blij mee en iedereen vond het heel mooi en bijzonder creatief. Morgen zal ik de versjes en de foto's op mijn Blogspot zetten, het is nu al bijna bedtijd, naar wij dachten.
Na het eten van een paar heerlijke pannenkoeken ( Margret is een echt keukenprinsesje) en de afwas kwamen de ouders van Rob op de kinderen passen en werd ik weer teruggebracht naar Oudenbosch. Ze hebben bij mij nog een kopje koffie gedronken, even rondgekeken, even gepraat en dan weer naar huis. Ik ben met mijn foto's in de weer gegaan en heb ze als slideshow geplaatst. Ze mailden terug dat ze om half 10 thuis waren. En ik moest morgen maar lekker niks doen en genieten van mijn rust want het was schoon bij mij. Bij hen trouwens ook. Een heerlijk gezin. Margret zou me van de week mailen wat Martien van mijn foto had gevonden, van zijn Sinterklaascadeautje. Ben beniueuwd. Ik moet vooral blijven mailen naar hem, maar hij kijkt nooit in het weekend. Weer wat geleerd.Tot morgen, met de foto's en de versjes . Nu maffen.

Weekend bij Rob en Margret

Powered By Blogger

Blogarchief

Over mij

Mijn foto
Brabant, Netherlands
Vrouwelijk, 74 jaar , goed in taal en persoonlijke verhalen schrijven over van alles